FOB na In Your Face no. 19!

FAKOFBOLAN (Pula)

Pulski punkrock sastav FAKOFBOLAN, osnovan je sredinom '90ih godina prošlog stoljeća, i kao takav nedavno napunio punoljetnost postojanja, bivajući jedan od najdugotrajnijih, najkvalitetnijih i najpopularnijih punk bendova na ovim prostorima.

Počeci benda vezani su uz kolektiv Monte Paradiso, u sklopu kojeg su započeli sa organiziranjem istoimenog, danas većeg legendarnog hardcore punk festivala Monte Paradiso, koji je prošle godine napunio 22 godina postojanja.Kroz istoimenu etiketu Monte Paradiso, vlastitim sredstvima i uz pomoć prijatelja (Humanita Nova, Dirty Old Town) objavljuju prva dva albuma: split w/Dark Busters (LP/MC) i Jedini dokaz (LP/CD/MC). Sve pjesme sa albuma vrlo brzo dolaze na stalni repertoar domaćih pankera, koji na sve češćim koncertnim nastupima uz bend u glas pjevaju textove koji u dobroj mjeri na njima osebujan način kritiziraju negativna stanja u današnjem društvu, poznate po pjevnim i "sing-a-long" refrenima, sve skupa zapakirano u kombinaciju "uličnog" punkrock i "melodičnog" hardcore stila.

GUŽVA U 16-ercu (Osijek)

Punk-rock band iz Osijeka (Hrvatska), osnovan 1993. godine. Nakon višegodišnjeg djelovanja 1999. godine izlazi prvi album pjesama "Čir na 12-ercu" u izdanju Croatia Records, nakon čega slijedi mnoštvo koncerata te nastupi na televiziji i radiju.

Godine 2006. grupa objavljuje drugi album "Punk urac" za izdavačku kuću Dirty Old Empire. Vrijeme od 2006. do 2012. godine, promovirajući novi album, Gužva se nalazi na stalnim turnejama po Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini.

Početkom 2012. izlazi treći album "Je ne regrette rien" u izdanju Geenger Records. Od tada je grupa koncertno aktivna po Hrvatskoj i okolnim državama. S tri albuma je skinuto i snimljeno više single pjesama i video spotova.

Gužva u 16- ercu je dobitnica prestižnih rock nagrada:
- prve nagrade publike i žirija na Art & Music festivalu u Puli 1998. godine.
- nagrada Crni mačić u Varaždinu za najbolju rock nadu 2000. godine.

HELLBACK (Požega)

Hellback je nastao prije 10 godina raspadom požeških crust bendova Fight Back i Helldis pa su tim glazbenim pravcem i nastavili, pri tome dodavajući elemente drugih pravaca (hard core, punk, metal...). Osim svojih pjesama Hellback je poznat i po obradama starih underground bendova iz cijele regije, ali i šire. Zadnji materijal "Dvije lobanje" nabavljiv je na internetu, ali i u kazetnom izdanju kao split kazeta s požeškim discrust bendom Nuclear Altar. Pank pankerima!

NIŠTA OD TOGA (Nova Gradiška)

Ništa od toga je šesteročlani bend, sviraju mješavinu stonera/groove i hardcora. Mladi perspektivni bend, imali su svoj prvi nastup i pokazali su koji su im uzori, imaju nekoliko autorskih pjesama, očekujte haos.