Fakofbolan u Močvari

FAKOFBOLAN (Pula)
LJEPILO (Pula/Zagreb)
URAR (Pula)
BESNI PACOV (Zagreb)
Upad u pretprodaji: 40 KN, na dan događanja na blagajni kluba: 50 KN
Pretprodajna mjesta: entrio.hr/outlets
Online prodaja ulaznica: bit.ly/fakofbolan-mochvara
Fakofbolan (Pula)
pdvrecords.bandcamp.com
Godinu dana nakon gostovanja na rođendanskom koncertu Motus Vita Est, pulski punk prvaci Fakofbolan vraćaju se u Močvaru još jednom odsvirati i sa zagrebačkom punk žgadijom otpjevati svoje himne. Fakofbolan su osnovani sredinom ’90ih godina prošlog stoljeća i jedan su od najdugotrajnijih, najkvalitetnijih i najpopularnijih punk rock bendova na ovim prostorima – uz Kud Idijote svakako prva asocijacija na Pulu i punk. Počeci benda vezani su uz kolektiv Monte Paradiso, u sklopu kojeg su započeli s organiziranjem istoimenog, danas legendarnog hardcore punk festivala Monte Paradiso. Kroz istoimenu etiketu Monte Paradiso, vlastitim sredstvima i uz pomoć prijatelja (Humanita Nova, Dirty Old Town) objavljuju prva dva albuma: split s Puležanima Dark Busters (LP/MC) i “Jedini dokaz” (LP/CD/MC). Pjesme s ova dva izdanja vrlo brzo su postale nezaobilazni klasici hrvatskog punka ’90ih godina na stalnom repertoaru kod domaćih pankera. Fakofbolan su uz kombinaciju uličnog punk rocka i melodičnog hardcorea devedesetih godina pjevali i kritizirali negativna stanja u društvu, a dvadeset godina kasnije, njihovi “sing-a-long” refreni zvuče aktualnije nego ikad. Nakon brojnih koncerata i još jednog albuma “Provincija uzvraća udarac” (CD/LP), Fakofbolan su se povukli sa scene na kojoj ih neće biti nekoliko godina. Nakon povratničkih koncerata, a potom i povratničkog albuma “…ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome…” za PDV Records (CD/LP) Šapo (vokal), Tibor (gitara), Đuro (bas) i Dejo (bubnjevi) su ponovo potvrdili da su jedan od naboljih punk bendova na ovim prostorima. Na koncertima se ne štede niti oni niti publika, šake su u zraku i svi pjevaju dok pucaju glasnice. Fakofbolan i dalje neumorno sviraju punk, a u pripremi je i novi album.
Ljepilo (Pula/Zagreb)
ljepilo.bandcamp.com
Zagrebačko-pulski bend čije je prašenje žanrovski najlakše staviti unutar hardcore/punk’n’rolla. Ono što je prije nekoliko godina za članove Ljepila bila tek rekreacijska svirka i druženje, danas je postalo ozbiljno punk prašenje čiji su najbolji pokazatelj 10 pjesama objavljenih na ovogodišnjem prvom albumu “Superattack”.
Urar (Pula)
facebook.com/urartrio
urar.bandcamp.com
Urar je pulski post punk/no wave/experimental trio koji djeluje od 2016. godine. Aida Dražić (bariton sax), Dejan Gotal (vokal i gitara) i Emil Rojnić (bubanj) nastupaju u nekonvencionalnoj instrumentalnoj postavi širokih glazbenih afiniteta i kroz nekoliko godina zajedničkog sviranja izrasli su u jedinstven i osebujan kolektiv koji fuzijom raznih glazbenih utjecaja, karizmom i jednostavnošću pruža jedinstveni avangardni glazbeni doživljaj. Njihov prvi album “40+” objavljen početkom 2018. godine kroz 9 pjesama pokazuje kako su Urar jedan od najboljih novih hrvatskih bendova koji tek treba biti otkriven.
Besni Pacov (Zagreb)
besnipacov.bandcamp.com
Besni pacov su iz Zagreba, no čvrsto se drže devize Puležana Anti Otpad – totalno su ljuti na ovaj svijet. Sirova i neušminkana hardcore pankčina za najhrabrije!
Datum: 20.12.2019.
Vrata: 20:00
Upad u pretprodaji: 40 KN, na dan događanja na blagajni kluba: 50 KN
Pretprodajna mjesta: entrio.hr/outlets
Online prodaja ulaznica: bit.ly/fakofbolan-mochvara