Fašenk v Unterhundu: Fakofbolan (Pula, Hr) + Orkester Selotejp

Fašenška veselica, ki jo organiziramo v sodelovanju z MCO – Mladinski center Ormož, enota Ljudske univerze Ormož! Dobro vzdušje je zagotovljeno, maske so obvezne!
FAKOFBOLAN (Punk/Pula, HR)
”Trenutno eden najbolj cenjenih hrvaških punk bandov se je formiral leta 1993 v duhu festivala Monte Paradiso, lociran v Puli. Nekateri od članov so bili nepogrešljivi pri zagonu že prej omenjenega festivala, ki je predvsem zaradi neposrednega stika med organizatorji, občinstvom in nastopajočimi postal znan daleč naokoli. Kvartet je dozoreval v času vojne in brutalnega nacionalizma, kar je nedvomno vplivalo na angažiranost v njihovih tekstih. V samo nekaj letih so s svojo lastno vizijo postali stalnica vseh klubov v širši okolici. Postali so band, s katerim se je publika poistovetila in ga sprejela kot glas svoje generacije. Leta 2006 so zaradi raznih družinskih in osebnih zadev za krajši čas prenehali z delovanjem ter se leta 2009 vrnili, saj so ugotovili, da je potreba po njihovi prisotnosti na sceni izjemna. Fantje nam bodo tokrat ponudili adrenalinsko dozo punka, ki ga radi primerjamo z angleškim pouličnim (street) oi punkom, obenem pa nam bodo pokazali puščobo hrvaške tranzicije in dokazali, da nam imajo še veliko za povedati, še zlasti, ker se nasprotja v sodobni družbi poglabljajo in jim ni videti konca.”
FB: https://www.facebook.com/Fakofbolan-310494365700754/
SoundCloud: https://soundcloud.com/pdvrec/fakofbolan-vidimo-se-nismo
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=tSj059PDQLc
ORKESTER SELOTEJP (Ska-folk-punk-rock/Ormož)
”Glasbena skupina Orkester Selotejp je nastala leta 2001 v prostorih DAK Hum Ormož iz dveh bendov Za gnide in 1.ormoškega gimnazijskega benda Sarkofuck. Pod vodstvom Branka Puklavca, prvinskega kitarista in soustvarjalca skupine Pridigarji.
Prvotni bend je deloval od 2001 do 2008. Bend se je ponovno sestal 2016 v glasbeni delavnici ”Hiška Pavlovci” doma pri Brankotu, kjer se vadi in ustvarja nova glasba.”
FB: https://www.facebook.com/orkselotejp/
SoundCloud: https://soundcloud.com/orkselotejp/orkester-selotejp-navijaska-navijamo-za-ormoz/
https://soundcloud.com/orkselotejp/sets/orkester-selotejp-lepljiva-zadeva/
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=OQRbmKdCJMU
Minimalni prispevek: 5€