FOB krajem rujna u zagrebačkom Vintage Industrial Baru

☆ Fakofbolan, Svinje, … @ Vintage Industrial Bar ☆
+ slušaona Mikrofonija by dj Kneža
pripreme za: Svoga tijela gospodar 8 – Koncert za Tunu @ Pula, 01/10/16
petak, 30.09.2016.
početak: 21:00h
ulaz: 30/40kn
☆ FAKOFBOLAN, pu
Pulski punkrock sastav FAKOFBOLAN, osnovan je sredinom ’90ih godina prošlog stoljeća, i kao takav nedavno napunio punoljetnost postojanja, bivajući jedan od najdugotrajnijih, najkvalitetnijih i najpopularnijih punk bendova na ovim prostorima.
Počeci benda vezani su uz kolektiv Monte Paradiso, u sklopu kojeg su započeli sa organiziranjem istoimenog, danas većeg legendarnog hardcore punk festivala Monte Paradiso, koji je prošle godine napunio dvadeset godina postojanja. Kroz istoimenu etiketu Monte Paradiso, vlastitim sredstvima i uz pomoć prijatelja (Humanita Nova, Dirty Old Town) objavljuju prva dva albuma: split w/Dark Busters (LP/MC) i Jedini dokaz (LP/CD/MC). Sve pjesme sa albuma vrlo brzo dolaze na stalni repertoar domaćih pankera, koji na sve češćim koncertnim nastupima uz bend u glas pjevaju textove koji u dobroj mjeri na njima osebujan način kritiziraju negativna stanja u današnjem društvu, poznate po pjevnim i “sing-a-long” refrenima, sve skupa zapakirano u kombinaciju “uličnog” punkrock i “melodičnog” hardcore stila.
ALBUMI:
♫ Fakofbolan (1996)

♫ Jedni Dokaz (1998)

♫ Provincija uzvraća udarac (2002)

♫ …Ako Ne Možeš Napraviti Sam Bar Pokvari Drugome​.​.​. (2013)
https://goo.gl/htdJTk
www.fakofbolan.com/
www.facebook.com/Fakofbolan-310494365700754/
☆ SVINJE, zg
Bila jednom četiri praseta… pa da krenemo redom: U ovoj postavi krenuli svirat u studenom 2011. godine.U studenom 2012. godine čak i koncert odradili. Na vrijeme smo 2013. godinu predosjetili kao zlokobnu, te se sabrali po pitanju koncerata kako bi izbjegli moguću sudbinu trinaestog praseta. Težak je život Svinje….Vođeni praznovjerskim instinktima odlučili smo osigurati svoj kakav-takav životni opstanak odlaskom u studio kod Belog sa svrhom ostavljanja nekakvog traga djelovanja ako se 2013. ipak pokaže kobnom po članove benda. Teška je to bila godina za Svinje…2014. godinu odabrali kao godinu za izdavanje snimke i nastavka koncertiranja kako bi se izbjeglo stvaranje dodatnih uroka uzrokovanih utjecajem nesretne trinajstice. Težak je život Svinje… Tek je po izdavanju albuma shvaćeno je kako je snimljeno 13 pjesama. Uz minimalan oprez, nikakav uložen trud i krvavo odricanje ničega kletva je napose ipak bačena. Razloga za ovaj strah ima i promatranjem kineskog horoskopa koji slijedeću godinu Svinje postavlja tek u 2019. Dakle bend je od početka osuđen na propast. Čekaju se posljedice. Dok ih čekamo, sviramo. Život Svinje je uistinu težak
ALBUM:
♫ Već dugo vremena postoji bend Svinje, i bolji su od vas! (2014)
www.svinje.bandcamp.com
www.facebook.com/Svinje-234456440058986

Ulaznice u pretprodaji su 30kn, a na dan koncerta 40kn.
Pretprodajna mjesta od 20.09.:

Dirty Old Shop (Tratinska 18)
Vintage Industrial Bar (Savska 160)