Roll your Punk: Fakofbolan nastupaju na 11. Seasplash platformi

Roll your Punk je još jedan novi program u sklopu jedanaeste Seasplash platforme. Riječ je o koncertu punk-rock bendova koji će biti održan u klubu Kotač u DC Rojc, u subotu, 23.12. Cijena karte je 35 kn. Osim same svirke i zabave cilj je poticanje mladih ljudi da se bave glazbom, zatim njihovo umrežavanje te suradnja bendova kao i popularizacija, prije svega domaće, a i strane punk-rock scene. Roll your Punk začiniće Cirkus iz Poreča, stari asovi iz Pule Fakofbolan, mlade pulske snage Kani Bastardi i oni koji čiste sve pred sobom, zagrebački Mašinko.
FAKOFBOLAN
Pulski punkrock sastav Fakofbolan, osnovan je sredinom 90-ih godina, i kao takav nedavno napunio punoljetnost postojanja, bivajući jedan od najdugotrajnijih, najkvalitetnijih i najpopularnijih punk bendova na ovim prostorima. Počeci benda vezani su uz kolektiv Monte Paradiso. Kroz istoimenu etiketu, vlastitim sredstvima i uz pomoć prijatelja (Humanita Nova, Dirty Old Town) objavljuju prva dva albuma: “split w/Dark Busters” (LP/MC) i “Jedini dokaz” (LP/CD/MC). Sve pjesme s albuma vrlo brzo dolaze na stalni repertoar domaćih pankera, koji na sve češćim koncertnim nastupima uz bend u glas pjevaju textove koji u dobroj mjeri na njima osebujan način kritiziraju negativna stanja u današnjem društvu, poznate po pjevnim i “sing-a-long” refrenima, sve skupa zapakirano u kombinaciju “uličnog” punkrock i “melodičnog” hardcore stila. Kroz godine postojanja dva puta su mijenjali bubnjara, ali većinu postojanja održava se ista postava koju i danas čine: Šapo (vokal), Tibor (gitara), Đuro (bas) i Dejo (bubnjevi). U toj postavi snimljen je treći studijski album “Provincija uzvraća udarac” (CD, Zvuk Močvare, 2002.), nakon kojeg bend uzima četverogodišnju pauzu, da bi se nakon toga ponovo reaktivizirali, s nizom rasprodanih koncerata i jači nego ikada.
www.fakofbolan.com/
MAŠINKO
Sastav je nastao 2010. godine kada se skupina prijatelja okupila kako bi svirali punk rock i dobro se zabavljali. Uz male rotacije članova po instrumentima i jednu privremenu zamjenu na poziciji gitare, trenutno su u sastavu svi koji su ikada prošli kroz njega. Godine 2010. u jedan dan snimanja stvorili su svoj album prvijenac – Mašinko. U siječnju 2014. Mašinko objavljuje singlove “Oči pune suzavca” i “Nešto novo nešto divlje”, a nekoliko tjedana kasnije izlazi im i posljednji album “Svugdje je doma, ali lijepo je najljepše”. Danas nose status jednog od predvodnika tamošnje aktualne punk scene. Najjači adut benda su koncerti, bilo da se radi o svirkama u zadimljenim klubovima ili o velikim festivalima, pa i halama poput zagrebačke „Arene“, publika ne ostaje imuna na količinu energije koju ova šestoročlana ekipa isporučuje. Također, i njihova studijska izdanja odlično prolaze i kod kritike i kod publike, od kojih je posljednje (split album sa Debelim precjednikom) još uvek aktuealno.
www.masinko.net/
CIRKUS
CIRKUS je ska punk bend iz Poreča, po mnogima dugo najperspektivniji bend iz Istre. Brzo su stekli reputaciju odličnih zabavljača te su za 10 godina postojanja održali jako puno koncerata na festivalima i klubovima. Svoju muziku definiraju kao ska-gipsy-reggae-punkrock mješavinu čiji tekstovi govore o lošem sistemu i dobrim provodima uz vesele ritmove i dobre vibracije. Kritičari ih često opisuju kao spoj Gustafa i KUD Idijota. Teme njihovih pjesama su legalizacija lakih droga, borba protiv sistema i bezbrižan pogled na život. U ovih deset godina postojanja svirali su po Istri, u Rijeci i okolici, Zagrebu, Dalmaciji. Uvijek na koncerte dolaze s pregršt pozitivne energije, pa im je najdraže kad rasplešu i one u zadnjim redovima – kažu “nabrijani” i društveno angažirani glazbenici. Uvijek veseli i pozitivni, sa glavnom zadaćom da to prenesu i na svoju publiku, izazovu efekt koji ćete osjetiti i na svojoj koži barem još nekoliko dana nakon same svirke!
soundcloud.com/cirkus-2
KANI BASTARDI
Kani Bastardi je omladinski hardcore punk band iz Pule osnovan sredinom 2015. godine. Članovi banda su: Zajo-Filip Zajačko(vokal), Matej Peharda(gitara), Vincent Ereš (bubanj) i Fićo-Filip Rabar (bass). Nakon prvog demo albuma „Demo kancone“ slijedi studijski album „Vaffanculo“.
BUKANOISE (DJ set)
BukaNoise Collective je četveročlani kolektiv i istoimena udruga koja djeluje na području suvremene umjetnosti, točnije likovne i izvedbene umjetnosti, kao i suvremenim plesom, filmom i videom te DJ kulturom. Za glazbeni dio brinu se Matko Banković i Marko Vojnić Gin u formama B2B ili samostalno. BukaNoise ne voli granice, linije koje definiraju, separiraju i udaljavaju stvari, ljude i ideje. Nazubljene ritam sekcije, hipnotički i snažni ritmovi, električni i elektronski zvuk neki su od glavnih osobina njihove selekcije.
FB event –> www.facebook.com/events/336791140130124/
SEASPLASH PLATFORMA #11
16. – 31.12.2017. / Pula
Roll your Punk / 23.12. / DC Rojc – Klub Kotač
21 – 04h / ulaz: 35kn