SP #14: 270° – Fakofbolan + gosti

Seasplash platforma #14
Petak, 25.12.2020.
Klub Kotač online, 20 – 23h
””””””””””””””””””””””””””””””””””’
Tradicionalni božićni punk-rock koncert u sklopu Seasplash platforme #14 održat će se u petak, 25. prosinca u klubu Kotač u online izdanju. U redu svirke i redu priče nastupaju legendarni Fakofbolan iz Pule i Atheist Rap iz Novog Sada, a u program nam se javljaju članovi bendova Alergija, Scuffy Dogs, Atheist Rap, Nula i Ponor. Za kraj događanja vam FOB-ovci pripremaju i jednu poslasticu.
FOB je pulski punk-rock sastav osnovan sredinom ’90ih godina prošlog stoljeća i kao takav je jedan od najdugotrajnijih, najkvalitetnijih i najpopularnijih punk-rock bendova na ovim prostorima. Počeci benda vezani su uz kolektiv Monte Paradiso, u sklopu kojeg su započeli sa organiziranjem istoimenog, danas većeg legendarnog hardcore punk festivala Monte Paradiso. Kroz godine postojanja dva puta su mijenjali bubnjara, ali većinu postojanja održava se ista postava koju i danas čine: Šapo (vokal), Tibor (gitara), Đuro (bas) i Dejo (bubnjevi). Još uvijek aktualni, 4. FOB album “…ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome…” izašao je 2013. godine za zagrebački PDV records. FOB i dalje neumorno svira, a u pripremi je i novi album.
https://www.fakofbolan.com/
https://www.facebook.com/Fakofbolan-310494365700754/

ATHEIST RAP su osnovani davne 1989. godine u Novom Sadu, prije punih 30 godina! Punu afirmaciju doživjeli su već prvijencem “Maori i Crni Gonzales” (1993). Kroz fanzine i poluprivatne kanale album nalazi put i do slušatelja na prostorima koji tada koncertno nisu bili dostupni bendu, a pjesma “Wartburg limuzina” dovozi ih na sam vrh svih top lista na kojima je bila emitirana. Albumom nasljednikom “Ja eventualno bih ako njega eliminišete” iz 1996. zaredali su punk rock hitove “Godina kulture”, “Car core”, “Fatamorgana” i druge, dok na trećem “II liga zapad” (1998.) singlovima “Zapadna Europa”, “Letnji hit” i “Dr.Pop” potpuno osvajaju srca publike širom regije. Njihov aktualni album je “Uberlauf”, izašao 2015. godine za zagrebački PDV records. Ukupna diskografija im broji šest studijskih albuma, best of album, DVD live izdanje i album izdan uz monografiju objavljenu povodom 20 godina postojanja benda. Čitavo vrijeme ne posustaju ni u koncertnim aktivnostima – samo tijekom prošle godine odsvirali su više od 50 koncerata! Atheist Rap nastupa u sastavu: Vladimir Radusinović – Radule (gitara i vokal), Aleksandar Popov – dr Pop (vokal), Aleksandar Milovanov – Atzke (bubnjevi), Zoran Lekić – Leki (bas gitara).
http://atheistrap.net/
https://www.facebook.com/AtheistRapOfficial/

””””””””””””””””””””””””””””””””””’
www.seasplash-festival.com
www.pozitivanritam.hr
www.pdv.com.hr
www.kotac.eu